JM-Rally Parc Fermé

Arctic Lapland Rally 2024, 2.-3.2.2024

Olin todella innossani, että oli mahdollista olla kisaamassa Rovaniemellä ja autona vuoden 1992 A-ryhmän Toyota Celica ST185, sama auto jolla ajoin vuonna 2022. Nyt Celicaa voisi kutsua versio 2.0:ksi, sillä autoa oli päivitetty monella tavalla, jotta se vastaa samanlaista autoa, jolla Carlos Sainz voitti rallin maailmanmestaruuden vuonna 1992. 

Autossa on lähes 400 hevosvoimaa, mutta ei samanlaista aerodynamiikka eikä joustomatkoja kuin nykyautoissa, mutta kivaa sillä on ajaa

Ja niinhän rallissa kävi, että maaliin tultiin, mutta pieniä haasteita oli matkassa. Lauantaina aamun ensimmäisellä erikoiskokeella Aittajärvi 2:lla nelosvaihde rikkoontui vaihdelaatikosta. Jouduin kierrättämään moottoria kolmosvaihteella ja sitten suoraa vaihto vitosella, mutta sillä tavalla päästiin huoltoon.

Huollossa vaihdettiin rataspaketti, mutta siinä tuli komplikaatio ja se teetti lisää minuutteja. Osat saatiin lopulta vaihdettua, mutta huoltoaika ylittyi 14 minuutilla, josta rankaistiin 7 minuutin aikasakolla. Olisimme olleet rallin yleiskilpailun 9:s, mutta aikasakon myötä tulos oli vasta 20:s.
Mikko Heikkilä voitti rallin upouudella Toyotan Gr Yaris Rally2:lla.

Sijoitus: Yleinen: 20. Luokka: 2.