JM-Rally Parc Fermé

Tuuri SM Ralli 2024, 8.-9.3.2024

Tuuri Rally 2024

Viimeksi Tuurissa on ajettu näin suuri kilpailu vuonna 2001, Miljoona Ralli. Miljoona Rallissa oli silloin paikalla kaikki Suomen kärkikuljettajat. Jari-Matin ikä ei riittänyt ajaa tässä kilpailussa, eikä hän ole ollut mukana muissakaan Tuurin alueen ralleissa, sillä MM-kilpailut ovat olleet samoina ajankohtina. Nyt oli mahdollisuus osallistua kotiteille ajettavaan kilpailuun.

Oli upeaa ja latausta oli Jari-Matin sanoin ”jonkin verran”.

Ajo lähti kulkemaan hyvin, pimeässä hieman vaikeuksia ja tuntui, ettei auton valot olleet riittävät ja ikänäkökin jo vähän vaikeuttaa. Päivänvalossa ajettavat osuudet onnistuivat paljon paremmin. Jari-Matti ja Enni Mälkönen olivat EK5 jälkeen yleiskilpailun sijalla 6.

Ralli sisälsi 7 erikoiskoetta, joista EK6 sijoittui Jari-Matin äidin kotipaikalle ja omaan mummolaan. EK7 sijoittui taas Jari-Matin isän kotipaikalle.

EK6 oli pitkä noin 28km. Tälle EK:lle latausta oli paljon, koska siellä haluttiin onnistua. Erikoiskoe alkoi hienosti ja sujui, kunnes nuoruuteni testitien osuudella käänsin liian aikaisin oikeaan mutkaan sisään. Etupyörä otti kiinni jäiseen penkkaan ja kaatoi auton välittömästi. Tilanteessa ei ollut mitään tehtävissä. Erikoiskoe jouduttiin keskeyttämään ja odottamaan muita kilpailijoita auttamaan. Auto käännettiin pyörilleen ja lykättiin tien sivuun. Kilpailu meidän osalta oli siinä, mutta muut pääsivät jatkamaan. Suoritus jäi harmittamaan, mutta toivottavasti ensi vuonna päästään ajamaan uudestaan ja ottamaan ns. ”akat pois”.

Sijoitus: Keskeytys