JM-Rally Parc Fermé

Lahti Historic EM Ralli 2023, 10.-12.08.2023

Perinteinen Lahden EM-osakilpailu oli taas luvassa, jonne olin innolla lähdössä ajamaan, mutta rehellisesti sanottuna väsymys painoi vähän edellisen viikonlopun Jyväskylän MM-rallista.

Onneksi kuitenkaan väsymys ei haitannut, kun lippu heilahti.

Kun ”Jyskälä” oli alla, niin oli helppo aloittaa kisa Koukunmaalta, koska tunne oli kuin olisin vain jatkanut siitä mihin Jyväskylässä jäin, vaikka auto olikin aivan eri. Ajaminen tuntui helpolta ja rennolta, mutta erikoiskokeella 2 kartturini Enni Mälkönen joutui muistuttamaan minua: ”Tämä Celica ei ole Rally1-auto, joten aja sen mukaan!”

Ensimmäinen kilpailupäivä sujui loistavasti, mutta kakkosvaihde hävisi vaihdelaatikosta, niin jouduimme huollossa vaihtamaan rataspaketin vaihdelaatikkoon.

Toinen kilpailupäivä alkoi Hämeenkosken suunnassa, ja päivän avaus-EK:lla jäähdyttäjän ylävesiletku löystyi ja auto puhalsi jäähdytysnestettä tuulilasille vaikeuttaen näkyvyyttä. Selvisimme huoltoon ja vika korjattiin, mutta auto oli menettänyt 5L nestettä.

Auto toimi moitteettomasti vesiletkun korjauksen jälkeen, mutta huohotti aina ”pätkien” maalissa. Celica kuitenkin kesti loppuun asti tuoden seitsemännen voiton Lahti Historic Rallysta. Rallin jälkeen moottoriin joutui lopulta tekemään isomman remontin, mutta se on motorsporttia!

Sijoitus: 1.